За нас

Кой сме ние и каква е нашата цел?

BGbaby footer logo

Ние от BGbaby сме млад екип, който има опит с отглеждането на бебета и малки деца и всички съпътстващи грижи, тревоги и въпроси, които се появяват заедно с появата на малкото човече.

Знаем, че първо идват радостта и вълнението от новината, че бебето е на път.

После следват съмненията доколко ще се справим с тази огромна отговорност – да отгледаш и възпиташ дете, което да се превърне в стойностен и отговорен човек.

А накрая и всички по-прозаични въпроси, част от които касаят избора на детска количка, подходящо креватче, столче за кола и столче за хранене, обзавеждане на детската стая, бебешки и детски дрехи, спално бельо, бебешка козметика и хиляди други дребни детайли, за които никога не би се замислил, освен ако не ти предстои да станеш родител.

Не на последно място, разбира се е и грижата за майката и нейните потребности от ново облекло, бельо, козметика и помощни средства, които да облекчат живота й в този труден за нея момент във физически и емоционален план, да възвърнат самочувствието й и да я направят по-уверена и сигурна в избора, който прави.

А изборът е много труден, когато за пръв път трябва да закупиш най-необходимото за твоето съкровище, а ти нямаш опит и представа какво да избереш и дори за какво да попиташ, когато се гмурнеш в морето от бебешки шишета, биберони, стерилизатори, колички, легълца, матраци и какво ли още не.

Магазините преливат от стока и разнообразие, моделите са хиляди, характеристиките – коя от коя по-добри, цените са в широк диапазон, продавачките са любезни и хвалят всеки един от артикулите, а ти нямаш никаква представа на какво да се спреш, защото искаш най-доброто за своето бебче, но кое е наистина най-доброто и кое е само рекламен трик?

А може би ти спестяват част от информацията, пък ти не се сещаш да попиташ и е възможно да пропускаш нещо важно?

Тогава на помощ идват съвети от приятелки, които вече са минали по този път, четене на мнения из форуми, статии, списания и специализирана литература.

Разбира се, че и бъдещите баби също ще се намесят, изказвайки мнения и предположения, въпреки че времето, в което те са отглеждали деца е било доста отдавна и доста различно от днешното.

Информацията става все повече, а объркването все по-голямо.

Освен всичко останало част от бъдещите майки работят до късно и не им остава достатъчно време, за да се запознаят в детайли с всички продукти за бебета и малки деца, предлагани на пазара.

За това решихме, че с нашия сайт – BGbaby бихме могли да ви облекчим поне частично, като съберем на едно място мнения, препоръки и лични впечатления, свързани с основните артикули за бебета, деца и бъдещи майки като по този начин ви спестим време и усилия от търсене на многообразни източници на информация.

Изчели сме огромен брой статии, събирали сме мнения на педиатри и специалисти в областта, обобщили сме впечатленията на множество майки, които ползват един или друг продукт.

На тази база създаваме статии, които да ви бъдат полезни с информацията в тях, съветите и препоръките, които дават тези, които вече са минали по този път, както и споделяме личен опит и впечатления.

Опитваме се да се разграничаваме от препоръка за покупка на конкретен артикул, тъй като за всеки един има и положителни, и отрицателни мнения.

Всичко се определя от личното усещане за удобство и комфорт при употребата му, освен това всяко бебе и майка са различни и това, което е полезно и приятно за едни не е добро за други.

За това се стараем да опишем общата информация и основни моменти, на които да обърнете внимание при избора си на търсения от вас продукт, да наблегнем на общата характеристика на избрани артикули с техните предимства и недостатъци, които виждаме и оценяваме, а най-трудното: решението какво да изберете и дали ще ви бъде полезно за употреба оставяме на вас.