Топ 15 Бебешки Шезлонги и Бебешки Люлки

Обновяване:
Публикуване:

Да бъдеш родител е едно постоянно предизвикателство: да вземаш различни решения, да търсиш отговори, да намираш начини. И на фона на това са постоянните ти страхове дали се справяш успешно и дали това което правиш е най-доброто за твоето бебче. Първоначално са притесненията по време на бременността относно хранене, физическа активност, прием на медикаменти, покупки за бебето и обзавеждане на детска стая, следва емоцията на самия процес на раждане, която е неописуема, а след това се започват и безсънните нощи, по време на които освен всичко друго разсъждавате и дали сте направили правилния избор при покупката на бебешка количка, бебешката кошарка дали е удобна на малкото човече, какво столче за кола да закупя, ще ми бъде ли необходимо столче за хранене и какво да бъде то и още много други.

Бебешки люлки Емаг

Бебешки шезлонги и Бебешки ЛюлкиА терзанията по повод коликите, никнещите зъбки, захранването, хранителните добавки и здравето на бебето дори няма да ги коментираме. Достатъчно е да отворите само един форум за новородени, за да добиете бегла представа за милионите въпроси и притеснения, които се въртят в главата на родителите, особено ако те са такива за първи път. Та освен всички други грижи, в един момент възниква и въпросът как да разнообразите ежедневието на вашето бебе, което е все още твърде малко, за да си играе, така че будните му периоди да бъдат интересни, а същевременно вие да имате две свободни ръце, за да свършите още малко домакинска работа? Как да успокоите плачещото същество без да се налага постоянно да го люлеете на ръце и има ли още нещо ефективно при колики освен различните капки и добавки, които вече сте пробвали? Тогава на помощ ще ви се притече детската люлка или бебешки шезлонг. Каква е разликата и приликата между тях, как да изберем подходящ шезлонг или люлка, какви са предимствата и недостатъците им? На тези въпроси ще отговорим в статията, като същевременно ще представим и Топ 15 на най-добрите бебешки люлки и шезлонги.

Fashion Days Нови Модни Колекции

Най-добрите бебешки шезлонги и люлки за 2024

15

Бебешки Шезлонг LORELLI DREAM TIME, Grey Astronaut

Шезлонг LORELLI DREAM TIME, Grey Astronaut

Универсален шезлонг на достъпна цена, подходящ както за момчета, така и за момичета. Люлее се посредством естествено движение като за по-голяма сигурност разполага и с механизъм за заключване в неподвижно състояние. Моделът е лек и компактен, лесно се пренася с дръжките, които са предвидени за по-голямо удобство. Сенникът е сгъваем, облегалката е подвижна, а за забавлението на детето ще се погрижи включения гриф с играчки.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
14

LORELLI CLASSIC Шезлонг с табла ALEX GREY COOL

LORELLI CLASSIC Шезлонг с табла ALEX GREY COOL

Удобен и функционален шезлонг 3 в 1. Продуктът може да се ползва от раждането на бебето като шезлонг, в който да си почива или играе с играчките, закачени на грифа. На следващият етап вече може да се ползва като столче с отстраняема табла, включително да бъде помощник в първите стъпки с храненето. Третата му функция е като столче за по-големи деца на възраст до 3 години. Конструкцията му е лека, пластмасова и може да се ползва до достигане на тегло на детето до 9 кг., ако го ползвате като шезлонг или като столче с табла. А като детско столче до достигане на тегло до 18 кг. Захранва се с батерии, за да може да възпроизвежда музика и звуци от природата и за да се ползват вибриращите и люлеещите функции. Осигурен е с обезопасителни коланчета. Лек, компактен и лесно преносим.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
13

Люлка с вибрации и звуци Wunderkid Jungle

Люлка с вибрации и звуци Wunderkid Jungle

Класически люлка-шезлонг с вибрации и възпроизвеждане на звуци. Пъстър, весел дизайн на калъфа, който може да се сваля и пере на температура до 40 градуса. Металните и пластмасови части лесно се почистват с мека кърпа и вода. Лек и компактен, разполага с подвижна арка с три меки играчки. Звуците, вибрациите и светлините забавляват детето и го успокояват. Пъстрите цветове и играчки стимулират сетивата му. За по-голямо удобство облегалката има две положения, а безопасността е осигурена от триточков колан. Подходящ е за бебета от раждането до достигане на тегло 9 кг.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
12

FISHER PRICE Шезлонг ТРОПИЧЕСКА ГОРА

FISHER PRICE Шезлонг ТРОПИЧЕСКА ГОРА

Това е от типа бебешки продукти, които растат заедно с детето. Удобният шезлонг може да се превърне в комфортно столче за хранене, а в последствие и за почивка за по-голямо дете, тъй като издържа на тегло до 18 кг. Бебешкият шезлонг е снабден с арка с две играчки, които лесно се отстраняват. За да заспи малчуганът по-бързо ще помогнат успокояващите вибрациите и накланящата се седалка на шезлонга. Предимство е и свалящият се и перящ калъф, за да бъде почистването по-лесно. Сигурността на бебето се осъществява от триточков колан за безопасност, а задействането на вибрациите е посредством батерия.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
11

Kikkaboo Бебешки шезлонг Clouds

Kikkaboo Бебешки шезлонг Clouds

Компактният шезлонг на Kikaboo е в приятен меланж, което го прави универсален за употреба – може да се ползва както за момче, така и за момиче. Подходящ е за бебе с максимално тегло 9 кг. Седалката е покрита с мека подложка, която може да се отстранява. Петточковият колан може да се регулира на три нива, а токата му също е покрита с мек плат. Облегалката се регулира на две нива, вибрациите са на три степени и се задействат от батерии, които задвижват и стойката с играчки и светлини. Мелодиите са 12 като има възможност звукът да се регулира. Играчките на стойката се въртят, допълнително се прожектират светлини. И в допълнение на всичко това основата на шезлонга е противоплъзгаща се. Прекрасен лек шезлонг за забавление на вашето малко съкровище.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
10

CANGAROO Електрическа люлка JESSIE

CANGAROO Електрическа люлка JESSIE

Универсална електрическа люлка, подходяща за момчета и момичета с максимално тегло 9 кг., което е приблизителна възраст около 6 месеца. Задейства се посредством батерии или ток, включени са въртящи се играчки, които да забавляват и визуално да стимулират бебето. За успокоението му ще се погрижат 12 мелодии и 5 звука от природата. Степените на люлеене са 5, включен е и таймер с 3 различни продължителности. Има две нива на наклон на седалката – едното е удобно за сън, а другото е за периода, в който бебето е будно и се забавлява. Люлката разполага с дистанционно управление за по-голямо удобство на родителите.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
9

Chicco Шезлонг Pocket Relax Sweet Dog

Chicco Бебешки Шезлонг Pocket Relax Sweet Dog

Шезлонгът на Chicco Pocket relax ще надмине вашите очаквания, ако търсите леко, компактно и удобно решение за спокойствието на вашето бебе вкъщи или когато сте на път. Може да се ползва от самото раждане на бебето и да е ваш неизменен помощник до достигане на тегло от 18 килограма на детето. Модерен и комфортен, това е перфектното съчетание когато трябва да изберете подарък или да зарадвате собственото си съкровище. Лесно се сгъва до компактни размери само с два бутона, а за да бъде транспортирането му лесно в цената е включена и удобна чанта за път. Благодарение на широката седалка и трите й степени на регулиране вашето дете ще се чувства удобно по всяко време и във всяка възраст. Перфектно решение с дълъг срок на употреба.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
8

Graco Бебешка люлка Little Lounger Benny & Bell

Graco Бебешка люлка Little Lounger Benny & Bell

Това е от функционалните модели 2 в 1 – люлка и шезлонг с вибрации. Люлката лесно се превръща в шезлонг чрез двете заключващи се подпори. А освен това може и да се сгъне до компактни размери. Изработен е от мека и приятна на допир материя в нежни нюанси, подходящи както за момче, така и за момиче. Люлката е оборудвана с арка със забавни играчки, които да радват мъничето. Наклонът на коша се регулира, а вибрациите имат две скорости. За ползването му са необходими батерии. Подходящо е за употреба от деца с тегло до 9 килограма.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
7

Chipolino Бебешко легло-люлка На-ни-на

Chipolino Бебешко легло-люлка На-ни-на

Прекрасно бебешко легло-люлка с изключително нежен дизайн. Може да се ползва от раждането на бебето до достигане на тегло от 9 килограма. Оборудвана е с удобно матраче и мека възглавничка, както и с комарник с цип, който може да се отстранява. Върху сенника са закачени меки играчки. Степените на люлеене са 5, а режимите на работа са три – 5, 15 и 30 минути. Задвижва се чрез ток или батерии. Включени са мелодии и звуци от природата, както и USB мултимедия. При желание кошът може да бъде отделен от рамката.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
6

CHIPOLINO Електрическа бебешка люлка-шезлонг ПАРАДАЙЗ

CHIPOLINO Електрическа бебешка люлка-шезлонг ПАРАДАЙЗ

Люлка и шезлонг в едно – това предлага Чиполино Парадайз. Мултифункционалният продукт само с няколко движения може да се превърне от удобна бебешка люлка в компактен и лесно преносим шезлонг и обратно. Предназначен е за бебета от раждането им до достигане на тегло 9 кг. Люлката има 5 скорости на люлеене и предлага възможност да се настрои времето за работа. 12 мелодии успокояват бебето, а в допълнение е включена и вибрация. Позицията на облегалката може да се фиксира в две положения – за удобен сън или за игра. Задейства се чрез ток или батерии.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
5

Люлка-шезлонг 5 in 1 Kinderkraft Unimo

Люлка-шезлонг 5 in 1 Kinderkraft Unimo

Бебешки продукт, който расте заедно с детето и има цели пет приложения – бебешко креватче, люлка, балансьор, стол-люка и столче. Функциите с лекота могат да бъдат сменени, а позицията освен люлееща може да бъде и стабилна. Наклонът се регулира с три позиции, обезопасено е с триточкови колани, които да защитят бебето от падане. Допълнителни екстри са подвижен сенник, комарник, гриф с играчки и перящи се подвижни части. С лекота се сглобява и разглобява за достигане на по-компактни размери и по-удобно транспортиране.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
4

CANGAROO Електрическа люлка – шезлонг SWING STAR

CANGAROO Електрическа люлка - шезлонг SWING STAR

Електрическата люлка Cangaroo е подходяща за бебета от 0 до 6 месеца или до достигане на тегло 9 кг. Съчетава в себе си почти всички екстри, които може да предложи една люлка – 5 степени на люлеене, 16 приспивни песни и 5 звука от природата, арка с играчки и лампа, копче, с което да се регулира звука, табла за хранене, когато бебето порасне достатъчно и бъде готово за захранване. Таймерът за люлеене може да се настройва на три степени – 15, 30 и 60 минути. Позицията на облегалката има три нива. Захранването на люлката се осъществява посредством батерии или ток, а за по-голямо удобство на родителите е включено и дистанционно управление.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
3

Бебешка електрическа люлка Cangaroo

Бебешка електрическа люлка Cangaroo

Луксозна и практична електрическа люка с едно поддържащо рамо. Задейства се чрез ток или батерии като разполага и с дистанционно управление. Коша може да се завърта в различни посоки, а освен това е предвидена и допълнителна подложка, с която люлката се превръща в удобен и лек шезлонг. Като люлка има 5 скорости на люлеене и 3 времена. 12 мелодии, 5 звука от природата и арка с 3 играчки ще забавляват бебето, когато е будно. А за да му бъде удобно по време на сън, гръбчето на седалката има две положения. Едва ли има още нещо което може да желаем от една люлка.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
2

Шезлонг-люлка Nature’s Way Bounce&Sway Tiny Love

Шезлонг-люлка Nature's Way Bounce&Sway Tiny Love

Висок клас бебешка люлка, съчетала в себе си модерен дизайн и меко удобство. Люлката – шезлонг съчетава два варианта на движение – нежно полюшване напред-назад или забавни вертикални подскоци. Задвижва се от движението на бебето или с помощта на възрастен. Нежната вибрация помага за приспиване на бебето, а мелодиите са 19 на брой, класирани в три категории – бял шум, приспивни и забавни. Предназначена е за употреба от деца до 9 кг. Обезопасена е с петточков колан. Лесно се почиства отстраняемата подложка. Забавата за детето е гарантирана от пъстрите играчки и 25 минутна непрекъсната музика.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече
1

Nuna Столче Leaf Curv

Nuna Столче Leaf Curv

Луксозен и модерен шезлонг, предложен от Nuna. Изключително стилен и с много дълъг период на ползване – подходящ е от самото раждане на бебето и издържа невероятните 60 кг.! Т.е. детето ви може да си почива в него дори и като юноша. Докато се ползва от бебето, то се подсигурява със специален колан, а шезлонгът може да се залюлее с едно побутване, като вибрациите траят 2 минути. Не ползва ток или батерии, изключително безшумен. Ако решите да го ползвате като помощник в храненето лесно може да бъде заключен. Меката и удобна седалка ще осигури комфорт на вашето дете и благодарение на специалната материя, с която е покрита и която лесно може да бъде отстранена и машинно изпрана. Един прекрасен, лек, компактен и модерен вариант на шезлонг, на който детето ви ще се радва години наред и ще допълни идеално интериорът на вашето жилище.

Магазин:Характеристики:
Лого на Emag.bgВижте повече

Един от първите въпроси, който възниква е от каква възраст на бебето може да се използва бебешката люлка или шезлонг?

На практика те са предназначени за ползване още от раждането на бебето.

Проектирани са така, че да бъдат удобни за новородено (въпреки това не прекалявайте с престоя на малкото съкровище в шезлонга!).

Поради тази причина много родители го избират преди още да се е появило бебето и това е една от първите им покупки.

Същевременно това е и един прекрасен и практичен подарък за новородено, в случай че родителите все още не са се снабдили с този безценен помощник в отглеждането на бебчето.

А до кога може да се ползва бебешки шезлонг или люлка зависи основно от килограмите на детето. Обичайно са предназначени за деца с тегло между 8 и 10 кг., което е приблизително като възраст между 6 и максимум 12 месеца.

Важно е да не се превишават килограмите, посочени от производителя, тъй като това може да бъде заплаха за безопасността на вашето бебче.

Разбира се има и доста модели, които растат заедно с бебето и могат да се ползват в последствие като столчета до доста късен етап.

Кога ще ни бъде полезен детският шезлонг или бебешката люлка?

  • Както казахме всяка майка има нужда от време, в което детето да бъде около нея, същевременно ръцете й да бъдат свободни, за да успее да сготви, почисти, изглади или да свърши още едно от хилядите домашни задължения. Едва ли най-приятното занимание за едно бебе е да лежи в детското легло и да гледа тавана. То иска да опознава света, да разглежда случващото се около него, да следи действията на мама. Тогава шезлонгът се притича на помощ. Винаги можете да го разположите близо до вас и мъникът да ви наблюдава докато приготвяте обядът му, докато гладите или домакинствате. Или пък докато просто сте седнали за кратка почивка и глътка кафе :). За вас това е от огромна помощ, тъй като не полагате допълнителни усилия да забавлявате бебето, същевременно го държите под око и вършите задачите за деня. За да разнообразят престоя на бебето в люлката или шезлонга повечето производители са предвидили и грифове с цветни играчки, които да създадат допълнително настроение в детето и да го забавляват.
  • Освен че са безценен помощник по време на бодърстването на бебето, шезлонгът и бебешката люлка често помагат и при успокояване на плачещите мъничета, когато ги тормозят коликите или пък са неспокойни. Някои родители казват, че сгушената поза успокоява бебетата при силни колики.
  • Много често люлката и шезлонга се използват и за приспиване на малките същества, като по този начин отменят дългото носене и дундуркане на ръце. Но все пак не прекалявайте с престоя на детето в тях – то има нужда да се учи как да се обръща, да се движи и да развива моториката си, а престоят в тях ограничава свободното движение на бебето.

Какво представлява бебешкият шезлонг?

Пазарът за бебешки и детски принадлежности се развива постоянно, а с него все повече се усъвършенстват и предлаганите стоки.

Бебешките шезлонги вече се срещат в доста луксозни версии.

Но като цяло основните му характеристики са сведени до това да бъде практичен и удобен както за бебе, така и за мама. Обикновено има две нива на облегалката, но все още се срещат и модели с неподвижен гръб.

Леки са, снабдени с допълнителни дръжки за по-удобно пренасяне.

Тази мобилност е характерна за тях, което ги прави практически използваеми почти навсякъде – не само вкъщи, но може да ви съпътства и по време на екскурзия, почивка или кратко пътуване. Лесни са за поддръжка и почистване.

С цел обезопасяване на бебето са снабдени с предпазни колани, а за да бъде престоят на малкото човече в тях още по-приятен повечето вече имат и подвижна арка с играчки, музикални елементи, включена е понякога и вибрация, а най-луксозните модели дори са предвидили mp3 player за по-разнообразна музика на плейлиста 🙂

Повечето бебета обичат да прекарват времето си в шезлонг, да разглеждат от там света около тях.

Обикновено това ги утешава при колики или други неразположения.

Често дори заспиват там. На по-късен етап, когато предстои захранване на бебето, но то все още не е готово да седи в столче за хранене, много майки ползват именно шезлонга като помощник в храненето.

Там бебето се чувства удобно, позата е подходяща за възрастта му, същевременно за мама също е удобно да го наблюдава и да поднася с лъжичка първите храни за малкия лакомник.

Освен това лесно може да бъде поставен близо до масата, когато се храни цялото семейство, за да бъде бебето съпричастно с процеса.

Какво представлява бебешката люлка?

В общи линии голяма част от функциите й се припокриват с тези на шезлонга.

Тя също си използва с цел успокояване на бебето при плач от колики или друго неразположение, а също и да предостави на детето друг ъгъл, от който да наблюдава заобикалящия го свят.

Повечето бебчета обичат да спят в люлката и да прекарват известно време в нея, особено ако разполага с разнообразни играчки и звукови изненади.

Има три варианта за задвижване на люлката.

Най-елементарния и прост е чрез естественото движение.

Друг начин е чрез батерии – някои модели люлки са снабдени с батерии, които задвижват люлеещия механизъм.

И последния трети вариант е чрез кабел, включен в електрическата мрежа.

С него трябва да бъдете особено внимателни.

Той е много удобен, тъй като няма да прекъсне люлеенето, както би се случило ако се изчерпят батериите, но следете за здравината му и дали не се е измъкнал или оголил някъде, което би довело до инциденти.

Също както шезлонгите, и люлките разполагат с арки с играчки, вградена музика, а понякога и с вибрации.

И тъй като функциите им са еднакви, по-лесно ще ни бъде да кажем по какво се различават бебешките люлки от шезлонгите.

По какво се различават бебешките шезлонги от бебешките люлки, предимства и недостатъци.

Люлката е по-приятна за бебето предвид лекото полюшване, което напомня на малкото същество за престоя в утробата на майката.

Това го успокоява и утешава.

Ако е с батерии или електрическа това облекчава майката като не се налага постоянно да стои до нея и да я люлее.

Обикновено люлките имат повече екстри – играчки, вибрации, люлеене, музика.

Дори някои модели предлагат таймер за задвижване на люлката и изключване на люлеенето след определено време.

Но и някои по-луксозни варианти на бебешки шезлонги предлагат същите удобства.

Бебешкият шезлонг е по-компактен и лесно преносим.

За разлика от люлката той заема по-малко място и много удобно може да бъде пренасян от стая в стая и дори да го вземете с вас извън дома ви, когато пътувате на почивка или на гости, тъй като заема малко място в автомобила.

Шезлонгът е по-бюджетен в сравнение с бебешката люлка.

Разбира се всичко зависи от модела и допълнителните екстри, които искате да има той. Но като цяло цената на шезлонгите е по-ниска от тази на люлките.

Люлката може да се ползва по-кратко време, отколкото шезлонга.

Разбира се отново има изключения, но обичайно люлката е предвидена за употреба до достигане на тегло на бебето 8-9 килограма, след което не е добре да го поставяте вътре, за да избегнете инциденти.

Докато има шезлонги, които са предназначени и за деца с тегло 10-12 килограма, а дори и повече като добиват функцията на столче.

Какво е важно за безопасния престой в бебешка люлка или шезлонг?

На първо място преди да поставите бебето в люлка или шезлонг е добре да го огледате за няколко неща.

Особено важно е това ако бебешкият шезлонг или люлка са купени втора употреба.

Проверете внимателно дали няма стърчащи открити части, остри ръбове или разхлабени елементи по конструкцията.

Ако има такива незабавно предприемете действия по отстраняване на проблема, тъй като това би довело до физическо нараняване на вашето бебе.

Ако люлката се задвижва с ток посредством кабел внимателно огледайте за оголени места или неизправности.

Проверете при наличие на гриф с играчки дали е закрепен здраво и дали бебето няма възможност да го измъкне. Огледайте и за дребни елементи, които би могло да откопчае и погълне.

Задължително е наличието на предпазни колани – проверете дали са здрави и дали се закопчават добре.

Не трябва да се разкопчават лесно, за да се предотврати изхлузване на детето от шезлонга или люлката.

Уверете се, че бебешкият шезлонг или люлка са поставени на равна и неклатушкаща се повърхност.

Ако теглото на детето надвишава максимално допустимото за употреба, посочено от производителя, преустановете ползването на люлката или шезлонга.

Когато поставяте бебето в люлка или шезлонг не слагайте под него допълнителни възглавници – формата и извивката са проектирани и съобразени с бебешката структура.

Ако бебето заспи не го покривайте с тежки завивки.

Най-добре е да бъде преместено в детското легло или кошара, тъй като люлката и шезлонга не са предвидени за сън.

И като цяло не прекалявайте с престоя на бебето там – то има нужда да развива моториката си чрез пълзене, преобръщане, седене.

Ако бебето заспи в люлката докато се движи изключете програмата за люлеене, за да предотвратите инциденти.

Не оставяйте бебето без надзор по време на престоя му в шезлонга или бебешката люлка.

Закупувайте избраната люлка или шезлонг от водещи магазини и избирайте познати марки и производители, които гарантират за качеството на предложената стока.

А повечето производители на бебешки стоки предлагат такива модели – както по-евтини шезлонги и люлки, така и по-луксозни и скъпи модели, оборудвани с повече екстри.

Такива са Cangaroo, Fisher Price, Chipolno, Chicco, Lorelli, Kikaboo, Nuna, Graco и други.

В обобщение можем да кажем, че бебешката люлка и шезлонг са едни безценни помощници в отглеждането на новородено.

Освен че са удобни за мама, като й осигуряват време, в което бебето да не бъде в ръцете й, но същевременно е под наблюдение, така и за бебчето, което се чувства уютно и удобно сгушено в комфортната прегръдка на люлката.

И колкото и да е приятен престоя на бебето в шезлонга не забравяйте, че няма по-уютно място от майчината прегръдка 🙂

Не прекалявайте с времето което детето прекарва в люлката, осигурете му и други занимания, от които има нужда, за да развие моториката си и да опознае света около него.

А люлката и шезлонга нека бъдат допълнителен помощник и място за разнообразие в ежедневието на бебето.

Често задавани въпроси относно избора на бебешки шезлонг и бебешка люлка

Кои са най-добрите бебешки люлки и шезлонги?

Най-добрите бебешки люлки и шезлонги са удобни на бебето, предпазват го от падане и нараняване и го забавляват при престоя му в тях. Всеки има различен критерий какви характеристики трябва да притежава люлката или шезлонга, за да я определи като най-добра, но изхождайки от позицията на бебето, то трябва да се чувства комфортно и защитено през времето, в което я ползва.

Защо е важен изборът на бебешки шезлонг или люлка?

След бебешкото креватче това е може би втория или трети по ред бебешки продукт, с който се среща новороденото. Много е важно престоят му в него да е приятен и удобен, да се чувства сигурно и защитено вътре. За това трябва внимателно да подберете люлката или шезлонга, така че да осигурите тези усещания на малкото си съкровище.

Как да изберем подходящата бебешка люлка или шезлонг?

В голямата си част изборът зависи от личните вкусови предпочитания, бюджетни ограничения и начин на живот. Ако често пътувате и планирате този продукт да ви придружава, то по-удачно би било да изберете лек и компактен шезлонг. Ако пък искате да го ползвате по-дълго време и да съчетае няколко функции, то тогава вариантите, които растат заедно с детето са по-подходящи за вас. Преценете с какво място разполагате, какви функции са с приоритет и се гмурнете в океана от бебешки люлки и шезлонги.

Какви видове бебешки шезлонги и люлки има?

Бебешките люлки и шезлонги трудно могат да се групират в различни категории, самите продукти са взаимно допълващи се. Но освен класическа люлка и класически шезлонг се срещат и комбинации между двете – люлка, която лесно се превръща в шезлонг и обратно. Друга разновидност е моделите, които растат с детето и се превръщат в столчета за хранене и столчета за по-големи деца.

Какви марки бебешки люлки и шезлонги има?

Марките и тук са много. На пазара най-често се срещат люлки и шезлонги на Lorelli, Wunderkid, Fisher Price Kikkaboo, Cangaroo, Chicco, Graco, Chipolino, Nuna и др.

Нов или втора употреба бебешки шезлонг или люлка?

Дали закупеният бебешки шезлонг или люлка да бъде нов или втора употреба е въпрос на личен избор и финансови възможности. На пазара се предлагат както нови, така и втора ръка продукти. Тъй като те обикновено се ползват кратко време, в порядъка на около 6-7 месеца, голяма част от предлаганите люлки и шезлонги втора употреба са доста запазени. Все пак ако изберете да закупите ползван продукт не забравяйте да го огледате внимателно за повреди, счупвания и стърчащи елементи, които могат да наранят бебето.